perjantai 19. helmikuuta 2016

Porkkanakeitto ( 4-6 kk -> ) & Skip Hop ruokatermari


Viime päivät ovat olleet upean aurinkoisia. Olen pakannut eväät mukaan ja olemmekin viettäneet mahdollisimman paljon aikaa ulkona. Ruokatermari* on ollut todella kätevä päiväretkillä. Termari pitää muonat kylminä tai kuumina ja termarin sivupidikkeessä on muovinen ruokailuväline. Kaiken kruunaa termarin hauska ulkomuoto :) Tätä Sip Hopin ruokatermaria on ostettavissa ja tilattavissa Ipanaiselta. Sarjaan kuuluu kuusi erilaista ja hauskaa kuosivaihtoehtoa. 

Talvipäivän ulkoiluun sopii mielestäni täydellisesti höyryävän kuuma ja täyteleinen keitto, joka lämmittää ihanasti. Pehmeä porkkanakeitto valmistuu aamulla ja ruokatermarissa keitto kulkee helposti mukana ja lämpimänä. Niin ja tämä keitto maistuu tietysti koko perheelle :)


VALMISTUS

500g porkkanoita
2-3 perunaa
1 sipuli
1/2 litraa vettä
Loraus öljyä
1/2 appelsiini
Rakuunaa ja mustapippuria

Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Hienonna sipuli.

Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää sekaan porkanat ja perunat ja sekoita hetki. 

Lisää vesi kattilaan ja keitä niin kauan, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Purista sekaan appelsiinin mehu.

Mausta rakuunalla ja mustapippurilla.


* Saatu blogia varten

keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Banaani-parsakaali-mustikkasmoothie ( 4-6 kk -> )


Smoothiet ovat mainio välipala koko perheelle: ne sisältävät paljon ravintoaineita ja ovat erittäin terveellisiä. Smoothiessa on tallella hedelmien ja vihannesten kuidut, joilla on tärkeä tehtävä puhdistaa suolistoa sitomalla itseensä haitallisia yhdisteitä. Smoothien koostumusta kannattaa "muokkaa" tarpeen mukaan, esimerkiksi banaanilla tuhdimpaa tai pienellä määrällä vettä juoksevampaa.   


VALMISTUS

1 / 2 parsakaali
1/ 2 kypsä banaani
Kourallinen mustikoita


Hyörytä parsakaali ( napakan ) kypsäksi ja anna jäähtyä hetki. Parsakaalin voi myös laittaa smoothieen sellaisenaan, tällöin maku on "voimakkaampi". Muista puhdistaa parsakaali huolella ennen valmistusta. 

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa.

Lisää tarvittaessa banaania tai vettä.

sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Jauheliha-makaronilaatikko ( 8 kk -> )


Makaronilaatikko taitaa olla aika monissa perheissä se yksi suosikkiruuista. Näin myös meillä! Makaronilaatikon voi helposti valmistaa yhdellä kertaa koko perheelle. Jos ruokailijoihin kuuluu alle 1vee, tavallinen maito on hyvä korvata esimerkiksi kauramaidolla ja suola on syytä jättää pois. Lapselle makaronilaatikon voi tehdä vaikka muffinssivuokaan, joilloin valmistuu kätevästi annospaloja. Nämä annospalat on myös helppo pakastaa seuraavia ruokakertoja varten. Meillä makaronilaatikko tarjoillaan aina puolukoiden kera :)


VALMISTUS ( vuoallinen )

400g naudan (luomu) jauhelihaa
1 sipuli 
1 pussi makaronia
3 ( luomu) kananmunaa
 7dl kauramaitoa
Ripaus mustapippuria ja kirveliä
Puolukoita  

Keitä makaroni suolattomassa vedessä. 

Keitä jauheliha vedessä tai paista pannulla sipulin kera. Lisää mausteet.

   Vatkaa munat kauramaitoon.

Yhdistä makaroni ja jauhelihaseos vuokaan. Kaada päälle munamaito. Aikuisten puoliskolle voi lisätä vielä halutessaan juustoraasteen päälle.

Paista makaronilaatikkoa noin 50 min. 175 asteisessa uunissa. 

Tarjoile puolukoiden kera :)

torstai 11. helmikuuta 2016

Banaani-parsakaalisose ( 4-6 kk -> )


Raikkaan väristä, terveellistä ja hyvänmakuista! Niitä voin luvata tämän soseen kohdalla :) Banaani-parsakaalisose voi kuulostaa epäilyttävältä, mutta on todella mainio kombo. Kaksi erilaista makua, jotka tasapainottavat toisiaan :) Hyvän maun lisäksi tämä sose on myös erittäin terveellinen! Banaani-parsakaalisose sisältää muun muassa pehmeitä rasvoja, C-vitamiinia ja kuituja.

VALMISTUS

Parsakaalia
Puolikas banaani

Höyrytä parsakaali ( napakan ) pehmeäksi ja anna jäähtyä.

Sekoita parsakaali ja banaani sauvasekoittimella soseeksi. Jos vauva on tottunut isompiin paloihin, niin voit myös painella haarukalla soseeksi.

tiistai 9. helmikuuta 2016

Ruokailualusta perheen pienimmille


Nyt useamman käyttökerran ja positiivisten kokemusten jälkeen ajattelin vinkata teille hyvästä ja laadukkaasta tuotteesta: Ez-Pz Happy Mat ruokailualustasta*. Kyseessä on siis ruokailualusta, johon kuuluu kolmiosainen lautanen. 

Meillä Ez-Pz on ollut käytössä alle 1-vuotiaalla. Alustan lokeroihin voi vauvalle tai taaperolle kätevästi asetella erilaista syötävää. Ja ei ole väliä onko kyseessä sormiruokailija vai soseiden syöjä. Meillä on tarjoiltu muun muassa marjoja, raejuustoa, broileripyöryköitä, dippiä, munakasta, mango-ananassosetta... ja paljon muuta! 




Mielestäni alustan yhtenä hyvänä ominaisuutena on, että se tarttuu helposti pöytään ja jopa niin napakasti, että ruokailun jälkeen olen saanut irroitella sitä hieman voimakkaammilla otteilla. Mutta hyvä vaan! Eipähän enää lennä kipot, kupit ja sapuskat lattialle, vaikka ruokapöydässä olisi villimpikin meno päällä :) Ruokailun jälkeen olen yleensä nakannut alustan suoraan astianpesukoneeseen, mutta sen voi myös pestä käsin. 

Itse olen melko tarkka vauvojen / lasten pullojen, mukien, astioiden ja muiden välineiden   valmistusmateriaaleista. Ez-Pz on valmistettu hypoallergeenisesta silikonista ( ei kerää itseensä bakteereja ) eikä valmistusmateriaaleissa ole käytetty muitakaan haitallisia aineita. Alustaa on saatavilla Ipanaiselta ja viidessä eri värissä :) 


*) Saatu blogin kautta

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Lihapata uunissa ( 6-8 kk -> )


Mikä onkaan talvipäivänä ihanampaa, kun ulkoilun jälkeen asunnon on vallannut uunista  tullut herkullinen tuoksu, joka lopulta huipentuu makunautintoon lautasella. Lupaan, että tämä ruoka muuttaa nämä edellä mainitut mielikuvat todeksi  :)  

Olen aina tykännyt uunissa pitkään haudutettavista pataruuista. Mureneva liha, erilaiset kasvikset, maukas liemi.. HERKULLISTA! Pataruuat on helppo valmistaa ja lähinnä vaativat vain aikaa. Ruokaa valmistuu yhdellä kertaa paljon ja ruuan maku vaan paranee seuraavina päivinä. Ja mikä parasta, tämä ruoka sopii koko perheelle!  

VALMISTUS

400 g kokolihaa, esim. naudanpaistisuikaleita
500 g paseerattua tomaattia
3 porkkanaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl balsamiviinietikkaa
Ripaus rosmariinia ja mustapippuria

Pilko sipuli ja paloittele porkkanat ( jätä riittävän isoiksi paloiksi ). 

Laita kaikki ainekset valurautapataan ja sekoita. 

Hauduta 180 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. 

Tarjoile sormiruokailijalle sellaisenaan ( vähemmän lientä ) tai soseuta sileäksi ( enemmän lientä ). Ruoka sopii hyvin esimerkiksi perunan tai bataatin kanssa.



lauantai 6. helmikuuta 2016

Marjarahka ripauksella vaniljaa ( 10 kk -> )


Meillä on ollut viikolla melkoista hässäkkää, ollaan meinaan muutettu uuteen kotiin. Elämä muutolaatikoiden ja pienen remontin keskellä on ollut hieman haastavaa... Onneksi pikku hiljaa tavarat alkavat löytää paikoilleen ja seinissä on nyt uutta väriä & tapettia :)

Kaaoksen keskelle, mikä meilläkin on viime päivät ollut, nopea ja helppo välipala on ihana marjarahka ripauksella vaniljaa. Työkaverini suositteli joskus Dr.Oetkerin vaniljamyllyä ja se olikin sitten rakkautta ensi silmäyksellä. Myllyssä on viisi kuivattua ja paloiteltua Madagaskarin Bourbon-vaniljatankoa. Mylly on kyllä hieman arvokkaampi, mutta ehdottomasti hintansa arvoinen. Ja vaniljaahan voi ( kohtuudella ) lisätä vaikka mihin: leivonnaisiin, smootheihin, välipalapatukoihin tai vaikka makeaan munakkaaseen.        


VALMISTUS

Maustamaton jogurtti / maitorahka
Sulatettuja tai tuoreita ( kotimaisia ) marjoja
Ripaus vaniljaa

Laita maitorahka astiaan, lisää sekaan hieman vaniljaa ja sekoita.

Sulata marjat ja lisää reilu puolet marjoista maitorahkan sekaan. Sekoita kevyesti.

Lisää loput marjat rahkan päälle ja rouhi vielä hieman vaniljaa päälle. 
Back to Top